Floating i Oslo

Floating, eller flyting, er kortform for “Floating rest”, eller som vitenskapen omtaler avslapningsmetoden – Restricted Environmental Stimulation Technique. Metoden ble utviklet i USA i 1954, men kom først til norden i 1985, da det første senteret åpnet i Sverige. Floating beskrives som en snarvei til dyp avspenning. Der meditasjon og yoga krever at du lærer deg visse teknikker, kan du her bare legge deg ned og flyte inn i total avspenning. Metoden har vært velkjent blant idrettsutøvere i mange år og interessen blant legestanden er økende.

Ved floating ligger kroppen i en tank med 25 cm dypt saltvann som holder 34,8 grader. Luft, saltvann og hud har samme temperatur inne i tanken. Dette skaper en følelse av vektløshet og alle musklene i kroppen får slappe av. Hjernen får også hvile fra omgivelsenes lyd og lys. Epsomsalt (magnesiumsulfat) tilføres vannet, beroliger nervesystemet og får musklene til å slappe av. En typisk behandling varer i én time.

Floating kan være noe for deg som er stresset, utbrent eller søvnproblemer. Det kan også være gunstig hvis du har hodepine, dårlig blodsirkulasjon, høyt blodtrykk eller spente muskler i skuldre og nakke etter tungt fysisk arbeid eller trening. Torstein Norlander, professor i psykologi ved medisinsk universitet i Karlstad, står bak en studie som viser at floating blant annet reduserer stressrelatert smerte og depresjon. Det anbefales at du tar tid til å slappe litt av etter behandlingen for å maksimere effekten.

Oslo Floating er det eneste floatingsenteret i Oslo sentrum. Vi holder til i sentrumsnære lokaler i Uranienborgveien 25, Majorstua. Kom innom oss for en avslappende opplevelse.